SPORT 2000 rent

Privacyverklaring

Hartelijk dank met uw bezoek aan onze website. Exploitant van deze website is Zentrasport Österreich e. Gen, Ohlsdorfer Straße 10, 4694 Ohlsdorf. Alle termen die in dit privacybeleid worden gebruikt, zijn van toepassing op zowel mannelijke als vrouwelijke personen.


Werkingssfeer
Deze informatieplicht is gericht tot de volgende personen:
• Personen die sportuitrusting boeken ("ski" / "bike")
• Mensen die zich abonneren op een nieuwsbrief
• Personen die deelnemen aan een wedstrijd
• Personen die een contactformulier invullen
• Bezoekers van onze website


Verantwoordelijke
Zentrasport Oostenrijk e. Gen.
Ohlsdorfer Straße 10, 4694 Ohlsdorf
Dr. Holger Schwarting, Bestuur


Contactgegevens voor gegevensbescherming
Mevr. Julia Forsthuber
Ohlsdorfer Straße 10, 4694 Ohlsdorf
E-Mail: j.forsthuber@sport2000.at
Tel: +43 7612 780 401


Wijze van gegevensverwerking

Online boeken van sportuitrusting ("ski" / "bike")


Rechtsgrond
De verwerking van uw persoonsgegevens is gebaseerd op de vervulling van uw online boeking. Soorten persoonsgegevens De volgende gegevens worden verzameld voor een online “ski”boeking: Voor- en achternaam, geboortedatum, adres, nationaliteit, e-mailadres, lengte, gewicht, schoenmaat, voorkennis, betaalmethode (creditcard, PayPal, directe overschrijving, automatische incasso) De volgende gegevens worden verzameld voor een online "bike" boeking: Voor- en achternaam, geboortedatum, adres, adres, nationaliteit, e-mailadres, lengte, betaalwijze (creditcard, PayPal, directe overschrijving, automatische incasso)


Beschrijving van de gegevensverwerking
Creëren van e-ticket (boekingsbevestiging)
De persoonsgegevens worden met het oog op de uitvoering van de huurovereenkomst door middel van een e-ticket (boekingsbevestiging) aan de betreffende verhuurder doorgegeven. Dit e-ticket bevat de gegevens die nodig zijn voor de uitvoering van het contract, met name voor de professionele aanpassing van de sportuitrusting. Dit omvat alle gegevens behalve uw e-mailadres en betaalmethode. De betreffende verhuurwinkel is zelf verantwoordelijk volgens de EU AVG.
Dit (automatisch gegenereerde) e-ticket wordt ook naar het e-mailadres gestuurd dat u bij de boeking hebt opgegeven. Alle gegevens met betrekking tot uw account worden 7 jaar bewaard in overeenstemming met de wettelijke verplichting. Elke opslag die langer dan deze periode plaatsvindt, zal alleen plaatsvinden zolang er hiertoe wettelijke verplichtingen zijn. Alle andere persoonsgegevens in verband met de boeking worden voor de duur van één seizoen bewaard met het oog op eventuele klachten/gerechtelijke procedures.

Beoordelingsmail boekingsproces
72 uur na afronding van het boekingsproces ontvangt u een
eenmalige automatisch gegenereerde beoordelingsmail op het bij de boeking opgegeven e-mailadres, waarin u ons online boekingsproces (met behulp van sterren) kunt beoordelen. Deelname aan deze beoordeling is vrijwillig.

Beoordelingsmail verhuur
Enkele dagen na de laatste huurdag ontvangt u een eenmalig automatisch gegenereerde beoordelingsmail op het bij de boeking opgegeven e-mailadres, waarin u wordt gevraagd om uw mening te geven over de verschillende onderdelen van de huur - wat dient om onze service te verbeteren. Deelname aan deze beoordeling is vrijwillig. Door deel te nemen aan de beoordeling neemt u automatisch deel aan een wedstrijd. De boordeling zal ons volledig worden toegestuurd. Daarnaast ontvangt de betreffende verhuurder de onderdelen van de antwoorden die betrekking hebben op de verhuurder per e-mail. Het doorgeven van uw reserveringsnummer (dat bij de evaluatie hoort) aan de verhuurder vereist uw uitdrukkelijke toestemming. Als u de beoordelingsmail niet wenst te ontvangen, laat het ons dan weten door een e-mail te sturen naar office@sport2000rent.com. Aan het begin van het volgende huurseizoen worden alle beoordelingen van het vorige seizoen verwijderd.

Betaling
De betaling wordt verwerkt door de externe betalingsprovider SIX Payment Services (Europe) S.A. Uw betalingsgegevens worden niet door ons als PCI DSS gecertificeerd bedrijf opgeslagen.

Doktersattest
Indien u per e-mail een doktersattest naar office@sport2000rent.com hebt gestuurd, wordt deze gebruikt als bewijs van een reden tot annulering en zal alleen voor dit doel worden verwerkt. Aan het begin van het volgende huurseizoen worden alle medische attesten van het vorige seizoen verwijderd.

Legitimatiebewijs
Indien in de verhuurwinkel een kopie van een officiëel legitimatiebewijs wordt gemaakt, is deze gegevensverwerking de
verantwoordelijkheid van de betreffende verhuurwinkel als verantwoordelijke voor de gegevensbescherming.


Zich abonneren op een nieuwsbrief

Rechtsgrondslag / Gegevenscategorieën
De verwerking van uw persoonsgegevens is gebaseerd op uw inschrijving voor de nieuwsbrief. U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief door ons uw toestemming te geven om u de nieuwsbrief te sturen wanneer u online boekt, het contactformulier invult, wanneer u deelneemt aan wedstrijden of wanneer u ons expliciet uw voor- en achternaam en uw e-mailadres geeft om u voor de nieuwsbrief in te schrijven.

Beschrijving van de gegevensverwerking
De nieuwsbrief wordt per e-mail verstuurd en bevat informatie over nieuwe producten en aanbiedingen van SPORT 2000 rent.

Intrekking van de toestemming / opslagperiode
De gegeven toestemming kan te allen tijde zonder opgaaf van redenen worden herroepen, met toekomstige ingang. De herroeping kan informeel worden gedaan via de eigen afmeldlink in elke nieuwsbrief of kan per e-mail worden gestuurd naar office@sport2000rent.com.

Als u zich afmeldt voor de nieuwsbrief, worden de voor de nieuwsbrief verzamelde persoonsgegevens onmiddellijk na afmelding van de nieuwsbrief verwijderd (tenzij ze wettelijk worden opgeslagen voor andere gegevensverwerking).

Deelname aan een wedstrijd

Rechtsgrond
De verwerking van uw persoonsgegevens is gebaseerd op uw deelname aan de wedstrijd.

Doel van de gegevensverwerking
De persoonsgegevens die worden verzameld via deelname aan een wedstrijd worden alleen gebruikt voor de verwerking van deze wedstrijd.

Opslagtermijn
Na afloop van de wedstrijd worden de persoonsgegevens verwijderd.

Invullen van een contactformulier

Rechtsgrondslag / Doel
De verwerking van uw persoonsgegevens geschiedt op basis van een door u ingevuld contactformulier en deze gegevens zullen door ons worden gebruikt om uw vraag te beantwoorden of om uw verzoek te verwerken.

Gegevenscategorieën
Bij het invullen van een contactformulier worden de volgende gegevens verzameld: Voor- en achternaam, e-mailadres, (stad/regio facultatief)

Opslagtermijn
Aan het begin van het nieuwe huurseizoen worden alle persoonsgegevens die door het invullen van een contactformulier zijn verzameld, uit het vorige seizoen verwijderd.

Websitebezoeker

Rechtsgrondslag / Doel
De wettelijke basis voor de verwerking van uw persoonsgegevens met betrekking tot uw bezoek aan onze website is ons doorslaggevende legitieme belang, dat bestaat uit het u beschikbaar stellen van deze website, het verbeteren en ontwikkelen van deze website, het kunnen samenstellen van gebruiksstatistieken, het herkennen, voorkomen en onderzoeken van aanvallen op onze website.

Gegevenscategorieën
Naast de gegevens die u zelf verstrekt via een online reservering / aanmelding voor de nieuwsbrief / deelname aan een wedstrijd / invullen van een contactformulier, wordt tijdens uw bezoek aan onze website de volgende informatie verzameld:
De datum en tijd waarop u een pagina op onze website heeft bezocht, uw IP-adres, de versie van uw webbrowser, de website (URL) die u hebt bezocht voordat u deze website bezocht en bepaalde cookies. IP-adressen worden verzameld en opgeslagen door de laatste drie (3) cijfers in te korten, uitsluitend in anonieme vorm. Als gewone websitebezoeker kunt u zich dus vrijblijvend informeren over onze aanbiedingen en activiteiten, zonder dat wij de mogelijkheid hebben om dergelijke gegevens aan uw persoon te koppelen.

Opslagtermijn
Uw gegevens worden voor een periode van 3 maanden bewaard. Een langere opslagperiode vindt alleen plaats voor zover dit nodig is, om gedetecteerde aanvallen op onze website te onderzoeken.

COOKIES / FACEBOOK PIXEL / GOOGLE ANALYTICS

Cookies
Op deze website worden zogenaamde cookies gebruikt. Een cookie is een klein bestandje dat op uw computer kan worden opgeslagen wanneer u een website bezoekt. Cookies worden over het algemeen gebruikt om gebruikers extra functionaliteit op een website te bieden. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om u te helpen navigeren op een website, om u in staat te stellen een website te blijven gebruiken waar u deze heeft verlaten en/of om uw voorkeuren en voorkeuren op te slaan wanneer u terugkeert naar de website. Cookies kunnen geen andere gegevens op uw computer openen, lezen of wijzigen.

De meeste cookies op deze website zijn zogenaamde "session cookies". Ze worden automatisch verwijderd wanneer u onze website verlaat. Permanente cookies daarentegen blijven op uw computer totdat u ze handmatig uit uw browser verwijdert. Wij gebruiken dergelijke permanente cookies om u te herkennen bij uw volgende bezoek aan onze site.

Als u cookies op uw computer wilt controleren, kunt u uw browser zo instellen dat u wordt gewaarschuwd wanneer een website cookies wil opslaan. U kunt ook cookies blokkeren of verwijderen als ze al op uw computer zijn opgeslagen. Als u meer wilt weten over hoe u dit moet doen, gebruik dan de "Help"-functie in uw browser.

Houd er rekening mee dat het blokkeren of verwijderen van cookies uw online ervaring kan beïnvloeden en u ervan kan weerhouden deze website volledig te gebruiken.

Facebook pixel
Facebook verwerkt de gegevens in overeenstemming met de Facebook Richtlijnen voor Verwerking van Gegevens. Voor algemene informatie over hoe Facebook advertenties worden weergegeven, zie de Facebook Richtlijnen voor Verwerking van Gegevens: www.facebook.com/policy.php

Voor specifieke informatie en details over Facebook Pixel en hoe het werkt, zie de Help-sectie van Facebook: www.facebook.com/business/help/651294705016616

U kunt zich afmelden voor het verzamelen van Facebook pixels en het gebruik van uw informatie om Facebook advertenties weer te geven. Om in te stellen welke soorten advertenties u ziet binnen Facebook, kunt u naar de pagina gaan die door Facebook is opgezet en de instructies volgen over hoe u op het gebruik gebaseerde advertenties kunt instellen: www.facebook.com/settings

De instellingen zijn platform-onafhankelijk, d.w.z. ze worden overgenomen voor alle apparaten, zoals desktop computers of mobiele apparaten. Om het verzamelen van uw gegevens door middel van de Facebook pixel op onze website te voorkomen, klikt u op de volgende link: Facebook pixelfuncties uitschakelen

Let op: Als u op de link klikt, wordt een "opt-out cookie" opgeslagen op uw apparaat. Als u de cookies in uw browser verwijdert, moet u opnieuw op de link klikken. Bovendien is de opt-out alleen van toepassing in de door u gebruikte browser en alleen binnen ons webdomein, waar op de link is geklikt.

Google Analytics
Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalysedienst van Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google"). Google Analytics maakt gebruik van cookies, tekstbestanden die op uw computer worden geplaatst om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. Wij verwerken uw gegevens op basis van onze doorslaggevende en legitieme belangen, om eenvoudig te gebruiken statistieken over website toegang op een kosteneffectieve manier te verstrekken. De door de cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van deze website (met inbegrip van uw IP-adres en de URL van de bezochte websites) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Wij slaan geen van uw gegevens op die door iZm Google Analytics zijn verzameld.

Deze website maakt gebruik van de door Google Analytics aangeboden IP-anonimisering. Uw IP-adres wordt daarom door "Google" verkort of geanonimiseerd zodra "Google" uw IP-adres ontvangt. In onze opdracht zal "Google" deze informatie gebruiken om uw gebruik van de website te
evalueren, rapporten over de website-activiteit op te stellen en om ons andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Het IP-adres dat uw browser in het kader van Google Analytics doorgeeft, wordt door "Google" niet met andere gegevens samengevoegd.

U kunt het opslaan van cookies voorkomen door de juiste instellingen in uw browsersoftware aan te brengen. Wij wijzen u er echter op dat u in dit geval mogelijk niet alle functies van deze website volledig kunt gebruiken. U kunt ook voorkomen dat "Google" uw gegevens in Google Analytics verzamelt door het downloaden en installeren van de browser-plugin die beschikbaar is op de volgende link: tools.google.com/dlpage/gaoptout

U kunt ook voorkomen dat Google Analytics uw gegevens op deze website verzamelt, door op onderstaande link te klikken. Een opt-out cookie wordt ingesteld om te voorkomen dat uw gegevens in de toekomst worden verzameld wanneer u deze website bezoekt. Google Analytics uitschakelen
Voor meer informatie over de gebruiksvoorwaarden van Google en het privacybeleid van Google, gaat u naar de twee onderstaande adressen www.google.com/analytics/terms/de.html www.google.at/intl/at/policies/

Rechten van getroffen personen

Volgens de AVG heeft u de volgende rechten:

• Recht van toegang tot persoonsgegevens krachtens artikel 15 AVG
• Recht op rectificatie van onjuiste persoonsgegevens overeenkomstig artikel 16 van de AVG
• Recht op verwijdering van persoonsgegevens indien aan de vereisten van artikel 17 AVG is voldaan
• Recht op beperking van de verwerking indien aan de voorwaarden volgens art. 18 AVG is voldaan
• Recht op overdraagbaarheid van gegevens overeenkomstig artikel 20 van de AVG
• Recht van beroep krachtens artikel 21 AVG
• Recht om de toestemming in te trekken
• Recht om een klacht in te dienen bij de gegevensbeschermingsautoriteit
Oostenrijkse autoriteit voor gegevensbescherming Wickenburggasse 8 1080, Wenen Telefoonnummer: +43 1 52 152-0 E-mail: dsb@dsb.gv.at
Zentrasport Österreich e. Gen. behoudt zich het recht voor om bij de uitoefening van uw rechten uw identiteit met passende middelen vast te stellen.
Zentrasport Österreich e. Gen., september 2019